søndag den 9. februar 2014

Nemesis saltkaramel kage.


Min kæreste havde fødselsdag i onsdags! :-) 
I den anledning havde vi inviteret vores forældre og min bror til fødselsdagsmiddag og fødselsdagsfejring, og den skulle stå på lækkert mad, god vin og ..
dessert!
Jeg elsker desserter - både at spise dem og, ikke mindst, at lave dem!

Nu da anledningen var en fødselsdag måtte det jo stå på noget helt særligt, og da både min kæreste og jeg elsker god mørk chokolade, skulle det være noget i den stil. Det endte derfor ud i denne lækkerbisken: 



Nemesis saltkaramel kage 
Det er virkelig en chokoladebombe, og blev her hos os, ledsaget af en kugle god vaniljeis og friske bær! Jeg kunne også godt forestille mig at en hindbærcoulis eller sorbet ville klæde den, men det er jo smag og behag ;-)

Kagen er bygget op af to nemesis chokoladebunde med et lag lækkert saltkaramel i mellem. Jeg lavede selv karamellen ved at koge en dåse kondenseret mælk i tre timer, og blandede til sidst dette op med flagesalt. En uimodståelig kombination! Jeg har dog også tidligere erfaring med denne franske saltkaramel som bestemt også kan anbefales. 

Kagen er pyntet med chokolade frosting på toppen og siderne, og som prikken over i'et er der drysset med en smule bladguld ovenpå! 
Andet pynt såsom friske hindbær, flagesalt eller kakaopulver er jeg sikker på også ville være helt perfekt! 



 Opskrift til 8 chokoladeglade personer:  

Nemesis bunde: 
225 g. mørk kvalitetschokolade (minimum 70%). 
113 g. smør 
225 g. sukker 
4½ æg 

Chokolade frosting: 
345 g. flormelis 
30 g. kakao
113 g blødt smør 
6 spsk. mælk 



Nemesis bunde: 

1. Smelt chokolade og smør, ved svag varme, i en skål over vandbad

2. Når det er smeltet og rørt sammen tages skålen af vandbadet og sukker røres i. 

3. Pisk æggene let sammen i anden skål og rør dem dernæst i. 

4. Dejen kommes i to små springforme (jeg brugte forme som var 16 cm. i diameter)

5. Bages ved 180 grader i cirka 25 min. 

6. Lad bundene køle helt af. De kan med fordel laves dagen før, da de kun bliver bedre af at stå i køleskabet natten over. 

7. Kom saltkaramellen mellem de to bunde


Chokoladefrosting: 

1. Alle indgredienserne kommes i en skål og piskes i ca. 1 min. ved laveste hastighed (så har man ikke kakao pulver osv i hele køkkenet ;-) ) 

2. Frostingen piskes derefter ved højeste hastighed, indtil den er let og luftig. 

3. Fordel lidt frosting på toppen af kagen med en paletkniv

4. Det resterende puttes i en sprøjtepose med en rund tylle og kagens sider pyntes som ønsket. 

5. Pynt den færdige kage med lige det du ønsker! :-) 



En utrolig nem kage som smager himmelsk! Ekstra bonus er at den holder sig lækker i flere dage, blot den opbevares i køleskabet :-) 

//Mille. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar